Που θα μας βρείτε
Δείτε τα Βίντεο μας


  Ο Παναγιώτης Κερμανίδης στον Arena FM 89,4
Print

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης και μίλησε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την φετινή ομάδα του «Δικεφάλου».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Βρισκόμαστε στο 2015 και θυμάμαι κάποια χρόνια παλαιότερα που υπήρχαν παρόμοια γεγονότα με σήμερα. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται συνεχώς, βλέπουμε στο εξωτερικό ποδοσφαιρικό πολιτισμό αλλά εμείς εδώ δεν παραδειγματιζόμαστε. Οι περισσότεροι πάνε στο γήπεδο για να δουν φασαρία, δεν βελτιώνεται η κατάσταση και εγώ φοβόμουν μην δούμε και θανάτους στα τελευταία επεισόδια. Είδαμε στην συνάντηση της Σούπερ Λιγκ τις σχέσεις των σωματείων και το τι παραδειγματίζονται οι φίλαθλοι. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και λυπάμαι τον κοσμάκι που πληρώνει εισιτήρια και διαρκείας. Πληρώνουν εισιτήρια πολλοί αθώοι άνθρωποι αλλά δεν αξίζει να δίνεις ούτε ένα ευρώ».

Για το αν μπορεί να βρεθεί λύση:

«Πάντα υπάρχει λύση αλλά η λύση θέλει κόστος και θυσία. Το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορούμε να λέμε απλά πράγματα. Συμφωνώ στο να σταματήσει το ποδόσφαιρο μας για ένα διάστημα και να τεθούν οι βάσεις για κάτι νέο. Θα φύγουν όλοι οι μεγάλοι και οι αναγνωρισμένοι παίκτες, θα απομακρυνθούν οι φίλαθλοι που δεν θα πιστέψουν και θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Θα δούμε ένα πρωτάθλημα που θα παίζουν ελληνόπουλα και εγώ θα το χαρώ. Θέλει δραστικά μέτρα αλλιώς θα δούμε ημίμετρα».

Για το γεγονός πως δεν πηγαίνει στο γήπεδο:

«Έχω να πάω πάνω από 10 χρόνια στο γήπεδο. Δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται και δεν βλέπουμε ποδόσφαιρο. Λέω και στους γονείς να μην πηγαίνουν γιατί κινδυνεύουν τα παιδιά τους. Προτρέπω τον κόσμο να μην πηγαίνει στο γήπεδο. Όλα τα παιδάκια έχουν πρότυπα και αξίζουν ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να αλλάξουν όλα και δεν γίνεται. Θέλω να πηγαίνουμε στο γήπεδο για να βλέπουμε ποδόσφαιρο.  Στη Τούμπα έχω να πάω πάνω από 10 χρόνια. Συνεργάζομαι μέσα από τις ακαδημίες που έχω και ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο αλλά σαν θεατής δεν πηγαίνω και παροτρύνω και τους γονείς να είναι μακριά από τα γήπεδα γιατί κινδυνεύει η ακεραιότητα τους. Εγώ ως πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ θέλω να δω μια σωστή ομάδα, σωστό ποδόσφαιρο, να υπάρχει μια ροή και να μην διακόπτεται ο αγώνας. Δεν θέλω να ακούω βρισιές αλλά να βλέπω το άθλημα. Συμβαίνουν πολλά που δεν προάγουν το ποδόσφαιρο. Έχουν βελτιωθεί πολλά, υπάρχουν χάπενινγκ αλλά εγώ αγαπάω την μπάλα και αυτό θέλω να βλέπω. Η τελευταία φορά που πήγα στο γήπεδο ήταν όταν βραβεύτηκα».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ:

«Παρακολουθώ τα παιχνίδια και θέλω να έχω μια άποψη και γνώμη για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα μιλάς για το που θα πέσει ξύλο, ποιος πρόεδρος θα φάει ξύλο, ποιο παιχνίδι είναι στημένο και κανείς δεν σχολιάζεις τους παίκτες και το άθλημα».

Για την απότομη πτώση της απόδοσης του ΠΑΟΚ:

«Σίγουρα υπάρχουν λόγοι και εξηγήσεις για να πέσει η ομάδα από την κορυφή ξαφνικά. Αυτοί που πλαισιώνουν την ομάδα πιστεύω έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και θα έπρεπε να δώσουν στον κόσμο εξηγήσεις. Εγώ έχω την προσωπική μου άποψη αλλά περισσότερο θα μετρήσει η ειλικρινής άποψη των ανθρώπων της ομάδας. Δεν γίνεται να περνάει μια σεζόν χωρίς κάποια εξήγηση. Αυτό που έγινε φέτος είναι ανεξήγητο για τον κόσμο και οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να καλέσουν τους φιλάθλους και να δώσουν εξηγήσεις. Ο ΠΑΟΚ μου φαίνεται πως δεν λειτουργεί καλά στα εσωτερικά. Από την αρχή της σεζόν συνέβησαν πάρα πολλά και μόνο οι άνθρωποι μέσα μπορούν να δώσουν εξηγήσεις».

Για την συνέχεια του ΠΑΟΚ:

«Θα δούμε μήπως τιμωρηθεί και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ πλησιάσει αλλά πάλι δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Από την στιγμή που αποφασίστηκε να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ με τον Αναστασιάδη θα έπρεπε να παρθούν και άλλες αποφάσεις. Έχω την εντύπωση πως αν ο ΠΑΟΚ πάρει όλα τα παιχνίδια την έχει σίγουρα την δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα ελληνικό ποδόσφαιρο είναι και όλα παίζουν. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να πάρει όλα τα παιχνίδια και να δει που θα βρεθεί. Η ομάδα παίζει αόριστα και αβέβαια. Έτσι είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα όμως έγινε το αντίθετο».