Που θα μας βρείτε
Δείτε τα Βίντεο μας


  Ρόδι... και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Print

Το ρόδι όπως γνωρίζουμε όλοι μας αποτελεί στην ελληνική παράδοση σύμβολο γονιμότητας  και καλοτυχίας, γι’αυτο και συνηθίζουμε ”παραδοσιακά” να το σπάμε την Πρωτοχρονιά αλλά και σε γάμους.

Το ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C αλλά και το 25% του φυλλικού οξέος που πρέπει να λαμβάνει καθημερινά ένα άτομο.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,C,E,φυλλικό οξύ,κάλιο,Fe και φυτικές ίνες.Φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες μιας και περιέχει 3 μορφές ισχυρών αντιοξειδωτικών (τανίνες, ανθοκυανίνες/χρώμα ροδιού, ελλαγικό οξύ). Έχει παρατηρηθεί η ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση, καθώς θεωρείται εως και 3 φορές πιο ισχυρή από εκείνη του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού.

Τα τελευταία χρόνια έχει κυκλοφορήσει στο εμπόριο χυμός ροδιού.

Ο χυμός του ροδιού έχει αντιμικροβιακές, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές ιδιότητες.
Με λίγα λόγια, προστατεύει το άτομο από καρδιαγγειακές παθήσεις, βοηθάει στην μείωση της LDL, μειώνει την αρτηριακή πίεση, συμβάλλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, προστάτη, δέρματος. Επίσης, χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση δυσεντερίας, διάρροιας, στυτικής δυσλειτουργίας.

Τέλος ρόδι βρίσκεται σε πολλά καλλυντικά για περιποίηση του δέρματος χρήσεις του ροδιού είναι πολλές…Αποτελεί ένα φρούτο που πραγματικά η εκμετάλευσή του φέρνει… ΓΟΥΡΙ & πολύ ΤΥΧΗ!!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!

ΖΗΣΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ